Sambal Hitam Pahang

Assalamualaikum,

Pertama sekali nak ucapkan terima kasih kepada sahabat saya, Zue yang telah memperkenalkan saya dengan Sambal Hitam Pahang yang sangat sedap ni.

Pertama kali makan sambal hitam pahang yang original ni (bawang+cili+bilis+belimbing buluh) masa jumpa Zue kat kedai mamak (jumpa sebab rindu dan kebetulan dia ada urusan kat sini). Dia asalnya beli sambal hitam untuk diberi kepada abang Jijie (Kawan Zue masa belajar medic) tapi akhirnya saya yang makan. Pertama kali rasa terus jatuh cinta terus tanya dia beli kat mana.

Seminggu kemudian rasa nak lagi terus tempah 2 botol (satu tinggal kat rumah dan satu lagi bawa gi pejabat). Makan kat pejabat biasa la mesti la berjemaah. Masing-masing rasa sambal tu dan pakat suka. Terus tanya beli kat mana, haa apa lagi saya terus jadi dealer sambal.. di sini la bermulanya kerjaya sebagai saudagar sambal.

Sesiapa nak cuba sambal ni jangan segan silu email saya (sal_ihah123@live.com) atau tinggalkan comment kat entry  ni. Walaupun saya tahu blog ni tak la sepopuplar blog orang lain tapi mana la tau kan.. (Nak berniaga kena berusaha lain macam sikit).

Ohya, saya suka untuk kongsi apa yang saya rasa sedap dan baik untuk semua. Ok la sekian sahaja untuk kali ini. Daaaa

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s